Woorden uit de Heemskerkse Dorpskerk TV-uitzending om de moed er in te houden

Woorden uit de Heemskerkse Dorpskerk TV-uitzending om de moed er in te houden

Zondag 29 maart 2020 is de eerste uitzending in de reeks ‘Woorden uit de Dorpskerk’. Een unieke samenwerking van de Protestantse Gemeente Heemskerk en de plaatselijke TV zender RTV Heemskerk, op initiatief van dominee Marco Visser. Er worden bemoedigende woorden gesproken, er wordt een kort Bijbelverhaal verteld en er klinkt muziek.

‘Waar het om gaat, is verbinding,’ aldus Marco Visser, ‘dat is zo belangrijk in deze tijden waarin we afstand van elkaar moeten nemen.’ De uitzending is bedoeld voor iedereen en heeft dan ook een algemeen karakter. ‘Ik denk dat we allemaal behoefte hebben aan goede woorden, juist in deze tijd. Woorden hebben kracht, kunnen hoop geven, en kunnen afstanden overbruggen,’ aldus de predikant: ‘En Bijbelverhalen hebben zo’n universele betekenis, dat we daar graag op terugvallen.’ 

De bedoeling is om de volgende uitzendingen te doen in samenwerking met voorgangers van andere kerken, maar ook met mensen uit de breedte van de samenleving. Het programma is geen uitzending van een protestantse kerkdienst. Marco Visser: ‘De zondagse viering is voor ons als gemeente natuurlijk heel belangrijk. We houden nu online kerkdiensten, daar hebben wij onze kanalen voor. Maar dit is een aanbod voor iedereen. Het gaat om de vraag hoe je het volhoudt in deze tijd. Daarbij maakt het dus niet uit men nu gelovig is, ongelovig of andersgelovig. Verbondenheid over al die grenzen heen, dat is misschien juist ook wel de kans van deze uitzonderlijke tijd.’

De uitzending van ca. een half uur is aanstaande zondag ieder heel uur te zien op RTV Heemskerk: Ziggo kanaal 42 en KPN kanaal 1466, alsmede ook op het Youtubekanaal van Omroep Heemskerk en de website www.pknheemskerk.nl. Verteller is Marco Visser, musicus is Anja van der Ploeg.

26 maart 2020

Woorden uit de Heemskerkse Dorpskerk TV-uitzending om de moed er in te houden

Luister Heemskerk FM via:

107.4 · Ether, regio IJmond
104.5 ·
Kabel, regio IJmond
917 ·
Ziggo digitaal, regio IJmond
1166 ·
KPN en XS4All, Telfort (wit)
3188 ·
Telfort (zwart)
3188 ·
Edutel, Fiber, Stipte
Online luisteren

Kijk TV Heemskerk via:

42 · Ziggo, regio IJmond
1466 ·
KPN, XS4ALL
1466 ·
Telfort (wit)
2178 ·
Telfort (zwart)
2178 ·
Edutel, Fiber, Stipte
Online live kijken
Online terugkijken (YouTube)